LOVE ME IF YOU DARE

ÇİN'İN GALİP DERVİŞİ


İzleyecek Kore dizisi bulamadığım zamanlarda Uzakdoğu'daki farklı ülkelerin dizilerine sarıyorum. "Love Me If You Dare" yani "Cesaretin Var mı Aşka?" da izlediğim bir Çin dizisi. Çince'ye her ne kadar katlanamasam da zevkle izledim.

Gizemli olayları aydınlatan, gözlem yeteneği mükemmel olan yakışıklı bir profesör ile akıllı ve güzeller güzeli yamağı.

Bu diziyi, bizim "Galip Derviş"dizisine benzettim. Tabi bizimkinden farkı, Galip rolündeki başrolümüzden karizma damlıyor oluşu!


Dizi gergin bir atmosfer içinde ilerlemesine rağmen, dizinin Sherlock'u, sevgili profesörümüzle yamağı arasında yaşanan aşk ilişkisi diziye renk katmış. Başlarda keyifle izledim ancak profesörle kız birbirlerine aşklarını itiraf edip de çıkmaya başladıklarında, dizinin büyüsü kayboldu.




Benim için dizideki kişiler erkenden birbirlerine kavuştu mu dizi bitmiş demektir. Tamam mutlu son olsun ona lafım yok, ama erkenden kavuşturmayın şu çiftleri ya! O zaman izleme isteğim uçup gidiyor.


Tayvan ve Çin dizilerinin kötü tarafı, Türk dizileri gibi, bölüm sürelerinin çok uzun olması. Bunun bence tez elden düzeltilmesi lazım!

İkinci kötü tarafı ise Çince.:) Korece, Japonca, Tayca, hatta Hintçe bile güzel geliyor kulağıma ama Çince gerçekten kulak tırmalayıcı! Sanki "Şemsi paşa pasajında sesi büzüşesiceler." ya da "Şaşeyli şalaşulalı şambırşeyli şapşup."demeye çalışıyorlarmış gibi. :)


Çince'nin her bölgede farklı lehçeleri varmış. Bu nasıl birşey ise, bir bölgede konuşulan bir Çin lehçesini diğer bölgedekiler anlayamıyorlarmış. Çince bir dil ailesi değil sülalesi adeta. Ayrıca Korece ve Japonca'da da yoğun bir Çince etkisi mevcut.




Yoksa siz hala "Love me if you dare"i izlemediniz mi? :)

Yorumlar