KORE'DE KOCAKARI İLAÇLARI

Kore, alternatif tıbba oldukça önem veren ülkelerden biri. Koreliler kocakarı ilaçları diye bildiğimiz geleneksel tıp yöntemlerini modern hale getirip dizilerde, filmlerde de bolca reklamını yaparak ülkenin sağlık turizminin gelişmesine katkıda bulunuyorlar.

Kore'deki birkaç alternatif tıp yöntemi

1. Hazımsızlık

Parmaktan kan alma, Kore dizilerinde bolca gördüğümüz yöntemlerden bir tanesi. Baş parmağa giden kanı durdurmak için parmak bir iple bağlanır ve tırnağın altındaki kısma iğne batırılıp bir iki damla siyah kan çıkması sağlanır.




2. Hamilelik

Nasıl ki bizde doğum yaptıktan sonra kadınlara susatması için lohusa şerbeti içiriliyorsa (ki şekerden dolayı bu yöntem çok zararlıymış!) Kore'de de doğumdan sonra kadınlara kahverengi yosun çorbası içiriliyor. Bunun dışında da kadınların doğum sonrası şişkinliğinin gitmesi için balkabağı püresi/suyu içiriliyor.



3. Soğuk algınlığı

Kore'de soğuk algınlığına yakalanıldığında terletmesi için ya acılı fasulye filizi çorbası içiliyor ya da bizdeki gibi kalın battaniye, yorgan altında yatılıyor. Ayrıca bal ve hünnaplı armut çayı, zencefil çayı, Çin ayvası çayı veya kaynatılmış yeşil soğan suyu da içiliyor.


유자차 da C vitamini yönünden zengin olan çaylardan. Kore'de hasta olduğumda içtiğim meyve çaylarından biriydi. Bakınız: Kore Ağaç kavunu çayı



Kore'de bu ve bunun gibi birçok alternatif tıp yöntemi mevcut. Ayrıca bakınız: Kore'de akupunktur yaptırmak!

Yorumlar