Kore'de kırmızı et çok pahalı olduğundan, domuz eti de yemediğimden, hali hazırda Kore'de farklı yiyecekler yiyerek alt üst olan bünyemi, tavukla iyileştirmeye çalışıyordum ama Kore'de o kadar çok tavuk yemiştim ki Türkiye'ye döndüğümde tavuk yemeklerini görmek bile istemiyordum. Şakası bir yana Kore'de tavuk yemeklerinin her türlüsü ayrı güzeldi. Tavuk kızartmaları ve Tavuk çorbasından daha önceki yazılarımda detaylıca bahsetmiştim. Bugünkü yazımda da Kore'nin salçalı tavuk yemeklerinden bahsedeceğim.
Daggalbi | 닭갈비 |Tepside Tavuk Kebabı
Kore'de daggalbi lokantaları çok popüler ve nezih ortamlar. Daggalbinin fiyatı da normal Kore yemeklerinden birazcık daha pahalı. (kişi başı 10.000- 15.000 won veriyorduk.) Daggalbi'nin yanında kimçi yani Kore turşusu, marul (Koreliler tavuğu içine koyup yedikleri için), turp turşusu gibi mezeler getiriliyor.
Daggalbi'deki tavukları yedikten sonra garsonu çağırıp, tıpkı Şabı Şabı'da da olduğu gibi, tepside kalan malzemelere kişi sayınıza göre birkaç porsiyon pilav ekliyorsunuz. Anlayacağınız üzere epey doyurucu bir yemek.
Yorumlar