KORE TAVUK YEMEKLERİ

Kore'de kırmızı et çok pahalı olduğundan, domuz eti de yemediğimden, hali hazırda Kore'de farklı yiyecekler yiyerek alt üst olan bünyemi, tavukla iyileştirmeye çalışıyordum ama Kore'de o kadar çok tavuk yemiştim ki Türkiye'ye döndüğümde tavuk yemeklerini görmek bile istemiyordum. Şakası bir yana Kore'de tavuk yemeklerinin her türlüsü ayrı güzeldi. Tavuk kızartmaları ve Tavuk çorbasından daha önceki yazılarımda detaylıca bahsetmiştim. Bugünkü yazımda da Kore'nin salçalı tavuk yemeklerinden bahsedeceğim. 

Daggalbi | 닭갈비 |Tepside Tavuk Kebabı




Kore'de yediğim en lezzetli tavuk yemeklerinden bir tanesi olan Dalggalbi, tavuk, patates, soğan ve Kore salçası ile erişte gibi malzemelerin genişçe bir tavada pişirilip eritilmiş peynirle sunulan bir tavuk yemeği. Bu yemek en az iki kişiyle yeniyor. Genelde Koreliler arkadaşlarıyla beraber daggalbi lokantalarına gidip aynı tepsiden yiyorlar.


Kore'de daggalbi lokantaları çok popüler ve nezih ortamlar.  Daggalbinin fiyatı da normal Kore yemeklerinden birazcık daha pahalı. (kişi başı 10.000- 15.000 won veriyorduk.) Daggalbi'nin yanında kimçi yani Kore turşusu, marul (Koreliler tavuğu içine koyup yedikleri için), turp turşusu gibi mezeler getiriliyor.

 Daggalbi'deki tavukları yedikten sonra garsonu çağırıp, tıpkı Şabı Şabı'da da olduğu gibi, tepside kalan malzemelere kişi sayınıza göre birkaç porsiyon pilav ekliyorsunuz. Anlayacağınız üzere epey doyurucu bir yemek.

Cimdag | 찜닭 | Tavuk buğulama

Cimdag da tat olarak aşağı yukarı daggalbiye benziyor. Sunum olarak farklılık taşıyor. Bizim gittiğimiz Cimdag lokantasında Şabı şabı'daki gibi kendin pişir, kendin ye usulü geçerliydi. Bakınız: Giitiğimiz o Ccimdag lokantası



Dagboggımtanğ | 닭볶음탕 | Tavada Tavuk Kavurması


Dagbogımtang da tavuğun değişik parçaları ve çeşitli sebzelerle yapılan sulu tavuk yemeği. Bizim gittiğimiz restoranda masaya yarı pişmiş olarak getirilmişti, masanın üstündeki taşınabilir ocakta pişirmiştik. Bakınız: gittiğimiz o dagbogımtanğ restoranı:





Yorumlar