SARAY DOGBOGGİSİ | 궁중 떡볶이

Dogboggi (떡볶이), Kore yemekleri denince akla ilk gelen yemeklerden biri. Güney Kore’de en çok satılan sokak yemeklerinden biri. Dogboggi günümüzde pirinç veya buğday unuyla yapılan hamur (GÜNEY KORE'NİN GELENEKSEL LEZZETİ: PİRİNÇ LOKUMU | 떡), yeşil soğan, balık hamuru ve bol biber salçasıyla yapılıyor. Kore biber salçası ve baharatlardan dolayı çok ama çok acı oluyor. Salça kıpkırmızı bir renk verdiği için bu Dogboggi'ye Kırmızı Dogboggi (빨간 떡볶이) de deniyor.



Dogboggi nedir diye merak edenler için önceki yazılarım:

KORE YEMEĞİ: PİRİNÇ LOKUMU KAVURMASI | DDOGBOGGİ | 떡볶이


Bizde esasında etle yapılıyor olmasına rağmen daha az maliyetli olsun diye her yerde etsiz çiğ köfteler satıldığı gibi Kore'de de Dogboggiler eskiden günümüzdeki acılı Dogboggi'nin aksine et ve sebzelere Kore biber salçası (고추장-Goçucanğ) yerine soya sosu (간장-Kancanğ) ilave edilerek yapılıyormuş ve buna da Saray Dogboggisi (궁중 떡볶이-gunğcunğ dogbogi) ) veya Soya Soslu Dogboggi (간장 떡볶이- Kancanğ Dogboggi) deniyor.


Saray Dogboggisi'nin yapılışını merak edenler için buyrun efendim:





Yorumlar