Ddogbogi (떡볶이) yani pirinç lokumu kavurması, Korelilerin burunlarını çeke çeke yedikleri bol acılı Kore yemeklerinden bir tanesi. Eğer acıyla aranız iyiyse bu yemek tam da size göre!
Uyarı: Yemeden önce yanınızda bolca peçete bulundurmanızda yarar var. Çünkü yerken acıdan sürekli burnunuz akıyor!
Uyarı: Yemeden önce yanınızda bolca peçete bulundurmanızda yarar var. Çünkü yerken acıdan sürekli burnunuz akıyor!
Ddogboggi, benim en favori Kore yemeğim. Ddogboggi'yi ilk izlediğim Kore dizisi Düşlerimin Prensi'nin sokak yemekleri yedikleri bölümünde görmüştüm. Bu yüzden tadını çok merak ediyordum. Kore'de ilk yediğim yemek de yine Ddogboggi olmuştu.
PİRİNÇ LOKUMU ÇORBASI'nda da olduğu gibi, Ddogbogi de, ddog yani pirinç hamuru/ lokumundan yapılıyor. Bu pirinç hamuruna, Kore salçası, soğan ve balıklı pişi/ balık keki gibi malzemeler eklenip pişiriliyor. Ddogboggi lokantalarda üstüne peynir eritilerek servis ediliyor. Genede Koreliler, Kore yemekleri satılan lokantalarda ana yemeklerin yanında (ortaya) sipariş ediyorlar. Çünkü tek başına yediğinizde çok doyurucu olmuyor. Biz Kore'ye ilk gittiğimizde bunu bilmediğimizden ana yemek olarak, omurice ile birlikte sipariş etmiştik ve doymamıştık. Bakınız:
Bunun dışında Kore'de sadece ddogbogginin satıldığı lokantalar da var. Biz bu ddogboggi lokantalarına gittiğimizde 4 kişi aynı kaptan yemiştik. Yanında da kurutulmuş yosuna bulanmış pirinç topları, sarı turp turşusu gibi mezelerden de koymuşlardı. Bakınız kocaman kaplarda servis edilen ddogboggi:
Hem sokakta satılan ddogboggiler lokantada satılanlardan iki kat daha acı olduğundan, hem de saatlerce dışarıda, açıkta pişirilirken sağlıklı gözükmediğinden ben sokakta satılan ddogboggileri fazla tercih etmiyordum. Bakınız sokakta kamyonetlerde sattıkları Ddogboggi:
Yorumlar