GÜNEY KORE GEZİSİ | SEUL | KORE SAVAŞ ANITI | The War Memorial of Korea | 전쟁기념관

Savaş Anıtı, 10 Haziran 1994'te Kore şehitlerini anmak için kurulmuş. Kore'nin 5000 yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği savaşlar bu müzede insanlara hatırlatılıyor. Anıtın içinde 9000'e yakın kalıntı ve arkeolojik eser sergileniyor. 

Busan'da Türk Şehitliği'nin de bulunduğu Busan Bm Anıtsal Mezarlığı'ndan sonra Seul'deki Savaş Anıtı'nı gezmeye gittim. Busan'daki Şehitliği gezerken ki kadar etkilenmemiş olsam da savaş hakkında bilgi edinmek için güzel bir müze. Müzeyi gezdiğim Atatürk'ün şu sözü yankılandı kulaklarımda "Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir."


1950 ile 1953 yılları arasında gerçekleşen ve neredeyse dünyanın her yerinden insanın katıldığı Kore Savaşı'na müzede büyük bir alan ayrılmış. Kore Savaşı'nda şehit düşen Türk askerlerinin isimlerinin de yer aldığı uzun uzun listeler duvarlara asılmış. Videolar için Seul Gezisi yazıma bakınız.



Birbirini kucaklayan iki kardeşin heykeli çok popüler ve sembolik. Kasklı ve tüfekli asker Güney Kore ordusunun bir generalini, diğeri ise Kuzey Kore ordusunun askerini simgeliyor.



 
Kore bir yarımada ülkesi olduğu için deniz zaferleri de çok meşhur. Bu yüzden Kore'de gezdiğiniz birçok müzede savaş gemisi kalıntıları, maketlerine çok rastlıyorsunuz. Bakınız: Mokpo Şinan gemi batığı, Yosu Amiral İ Sun Şin



Müze iki kısma ayrılıyor. Binanın iç kısmında birçok farklı sergi salonu yer alıyor.



Müzenin dış kısmı olan açık hava sergi salonunda büyük boyutlu silahlar, tanklar vs. sergileniyor. Koreliler bir nevi kendi askeri güçlerini gösteriyorlar. İtiraf edeyim bu kocaman tank tüfeği görünce birazcık korkmuştum.


Müzeye yıl boyunca okul gezileri de düzenleniyormuş. Bakınız: öğretmenleri çocuklara müzeyi tanıtıyor.



Yorumlar