G.KORE GEZİSİ | GVANĞCU ŞEHRİ | GWANGJU | 광주


Gvanğcu, Güney Kore'nin Güney Colla Bölgesi'nde yer alan, ülkenin 6. büyük şehri. Daha çok tarihi kahramanlıklar yönüyle anılan Gwanğcu şehrinde üzücü bir olay gerçekleşmiş. Tarihe Gvanğcu Ayaklanması/Demokrasi Hareketi olarak geçen olayda, Güney Kore'deki darbe hareketine karşı çıkan 200'den fazla genç silahlı kuvvetlerce öldürülmüş. Olay 18 Mayıs 1980'de gerçekleştiği için 18 Mayıs Hareketi de deniyor.Taksi Şoförü filmi de bu olayın yaşandığı zamanlar anlatılıyor. İzlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.


Gvanğcu'da değişim öğrencisi olarak bulunduğum için Seul ve Busan kadar yaşaması zevkli bir şehir olmasa da orada birçok güzel anı biriktirdim bu yüzden Gvanğcu şehrinin yeri bende hep ayrı kalacak. Şimdi size Gvanğcu'da ileride blogumda paylaşırım diye çektiğim fotoğraf ve videoları paylaşacağım.


Gvanğcu'da her yıl mayıs ayında birçok anma etkinliği, konser vs düzenleniyor. Yine bu günlerin birinde şehrin meydanında önemli anma günlerinin birinde gösteri yapan öğrenciler.



Gvanğcu'da mayıs etkinliklerinden bağımsız olarak yılın her cumartesi günü bir kültürel etkinlik yapılıyor. Bakınız Gvanğcu'nun merkezinde yer alan sergi, tanıtım vs. yapılan alan:

Gvanğcu'da şehrin meydanında çimenlerin üzerinde oturmak içi bir alan var. Herkes burada arkadaşıyla veya ailesiyle oturup bira vs. içip kızarmış tavuklarını yeyip piknik yapıyor.


Şehrin ortasından geçen Gvanğcu Nehri




Gwanğcu'nun eski ismi "refah ve ihtişamın bir arada bulunduğu topraklar" anlamına gelen  빛고올마루 (bitgoolmaru) nehrin kenarında bir taşın üzerinde yazılıydı.







Kore'de birçok şehirde bulunan tarihi çanlar


Uzaktan çok tatlış gözüken yaşlı çift



Gwanğcu'da sokakta dolaştığımız bir gün Gwanğcu milletvekili adaylarından birini görmüş ve birlikte fotoğraf çekilmiştik. Kore'de de ne yazık ki bizdeki gibi koruma ordusuyla dolaşıyorlar. 

Yani yılınız kutlu olsun yazan afiş

Kore'de de dilenciler bizdeki kadar çok olmasa da var. Bakınız, metronun girişinde dilenen bir dilenci.


Gvanğcu'daki Malbau Pazarı'nın (말바우시장)  girişi. Ayrıca bakınız: Kore'de pazar



Gvanğcu'da konsere de gitmiştim. (Bundan daha sonra bahsedeceğim. )



5. GVANĞCU NOSTALJİ FESTİVALİ | Gwangju Chungjang Festival | 광주충장축제

Yorumlar