GVANĞCU PENGUEN MAHALLESİ | Gwangju Yangnim-dong Penguin Village | 광주 양림동 펭귄마을


Güney Kore'nin Gvanğcu şehrinde gezilebilecek ilginç mekanlardan biri Penguen Mahallesi. Junk Art yani Atık Sanatı, şişe kapağı, ayakkabı, tabak gibi çöpe atılmış atıkları farklı eşyalara dönüştürmeye verilen isim. Bu mahallede Junk art sanatıyla yapılan eşyalar sergileniyor. Etrafında gezinen yaşlıların yürüyüşünden esinlenip bu penguen ismini takmışlar. Bu mahallenin nasıl oluşturulduğu ile ilgili bir hikaye var. Mahallenin boşaltılan evleri atık çöplerle doluyor. Mahallenin muhtarı da bunları sanat eserine çeviriyor. Böylece mahalleye fotoğraf çekilmek için birçok turist gelmeye başlıyor. 



Bu mahalleyi gezdiğimde Korelilerin reklam ve abartı yeteneklerine bir kez daha hayran kaldığımı belirtmeliyim. Bizde nereyi kazsanız bir tarihi eser çıkıyor ama biz üstlerini sprey boyalarla kapatıp tarihi eserlere ne kadar sahip çıktığımızı gösterirken Koreliler yoktan var etme çabasındalar.


Mahalleyi gezerken eski püskü eşyalara bakmak gereksiz görünmüştü ama bazı eşyalar geçmişi hatırlatan tarihi eser niteliğinde.



Saat temalı çalışmada atılmış saatler bir araya getirilmiş. 






Duvarlarda çeşitli şairlerin şiirleri de bulunuyor.






Bir duvarda da ziyaretçiler gelip kendi isimlerini vs. yazıyorlardı. Biz de ismimizi yazmıştık.















Yorumlar