KORE'DE ALIŞVERİŞ YAPMAK

KORE MARKETLERİ

Kore'de alışveriş yapmak istiyorsanız ilk tercihiniz market oluyor. Kore'de marketçilik anlayışı da tıpkı Kore kafeleri'nde olduğu gibi bizimkilerden birazcık farklı. Kore market alışverişi yapmanın ipuçları:

1. Kore'de bazı marketlerde para bozdurmak veya çekmek için ATMler bulunuyor. 

2.  Kore marketlerinde lokantalar gibi oturma alanları var. Kore'nin modern bakkalları yazısında detaylıca bahsettiğim üzere bu marketlerden aldığını ürünleri yerken sokakta kalma derdiniz olmuyor.



3. Marketlerde mikrodalga fırın var. hazır aldığınız ramyon, doşirak gibi yiyecekleri mikrodalga fırında ısıtma imkanınız oluyor.  

4. Kore'de marketlerde kahveleri vs. sıcak tutmaya yarayan ve özellikle kışın kullanılan mini buzdolaplarına benzeyen ısıtıcı dolaplar oluyor.

5. Korelilerin severek tükettiği tatlı patatesin haşlama makinesi de oluyor. Soğuk kış günlerinde Koreliler bu haşlama makinelerinde pişen tatlı patatesleri yiyip içlerini ısıtıyorlar.

6. Kore'de 7/24 açık olan marketler yani 편의점 pyonicomlar var. Kore'nin modern bakkalları yazısında detaylıca bahsetmiştim.

7. Kore'de içki yazısında da bahsettiğim üzere Kore'de marketlerde içkiler normal içeceklerin hemen yanında satıldığından karıştırma ihtimaliniz yüksek. Ayrıca içki ve sigara alırken kimlik sorabiliyorlar.


8. Daiso, Kore'nin ucuzcu Japon pazarlarından biri. İçinde yok yok. Fiyatları dışarıdaki ürünlere nazaran epey ucuz oluyor. Kore'ye ilk gittiğim zaman kap kacaklarımı oradan almıştım.

9. e-mart (이마트) Kore'de markasız ürünler çıkaran ve bu yüzden de fiyatların birçok markete göre ucuz olduğu marketlerden bir tanesi.

Bakınız: Kore'de market turu:


KORE PAZARLARI




Kore pazarları da hem ucuza alışveriş yapmak, hem de Korelileri yakından tanımak için en uygun yerler. Ben de hem marketlere göre sebze, meyve fiyatları daha ucuz olduğundan, hem de Koreli teyze amcalarla Korece pratik yapmak istediğimden sıklıkla pazar ziyareti yapıyordum. Kore'de balık yazısında da bahsettiğim gibi pazar alanlarında çok geniş bir kısım balıklara ayrılıyor. Hatta Busan'da ünlü bir balık pazarı da var. (Cagalçi/Jagalchi Balık Pazarı)






Kore'de pazar gezmem:






Yorumlar