GÜNEY KORE POSCO ASYA LİSANSÜSTÜ BURSU


POSCO Bursu nedir?

POSCO Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden biri. Kore'nin Sabancı'sı gibi düşünülebilir. Bu POSCO şirketi, Güney Kore'de yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen öğrencilere burs imkanı sunuyor. Türkiye'den Güney Kore Hükümet Bursu GKS'ye başvurup kabul almak çok zor olduğu için GKS'ye alternatif olarak POSCO bursuna başvuru yapılabilir. 


POSCO Bursu'na başvurular nasıl yapılır?

POSCO bursuna başvurular online olarak yapılıyor. Başvuruların online olarak yapılması gereken site POSCO. Siteye girip Başvuru Formu'ndakine benzer şekilde kişisel bilgilerinizi ve 3 üniversite tercihini yazıp en sonunda da istenen belgeleri taratıp zip ya da pdf olarak göndermeniz isteniyor.


Online Başvuru yaparken istenen belgeler nelerdir?

  • Başvuru Formu
  • 2 farklı hocadan alınan Tavsiye Mektubu
  • İngilizce Diploma ve İngilizce transkript
  • İngilizce ve Korece Seviye Belirleme sınavlarına girdiyseniz bunların belgeleri (tercihe bağlı, varsa artı puan gelir)
  • Vatandaşlık Belgeniz


Başvuru Formu nasıl doldurulmalı?

POSCO ilanıyla birlikte doldurulması gereken Başvuru Formu da siteye ekleniyor. Fotoğraf, kişisel bilgiler, mezun olunan üniversite, bölüm, ortalama vs. yazıldıktan sonra gidilmek istenen üniversiteler ve bölümler yazılıyor. POSCO'da da elçilik yoluyla başvurulan GKS Bursu'ndaki gibi 3 üniversite yazmanız isteniyor. Daha sonra kendinizi tanıtma yazısı, gelecek planına ek olarak hangi alanda araştırılma yapılmak isteniyorsa onunla ilgili detaylı bir yazı yazılması da isteniyor. Bu yazıları detaylı bir şekilde yazıp Kore'de eğitim alma kararlılığınızı göstermeniz gerekiyor. Tavsiye Mektupları GKS'deki gibi kapalı zarfta istenmiyor. Başvuru Formu'nda tavsiye veren kişi hakkında kısa bir yazı yazdıktan hemen sonra tavsiye veren hocanın tavsiye mektubu yer alıyor. Daha sonra da imzası isteniyor.


POSCO Bursu'na ne zaman başvurabilirim?

POSCO Yüksek Lisans ve Doktora burslarına başvuru tarihi farklılık gösterebiliyor. Bu yüzden bursa başvurmak için Kore Kültür Merkezi'nin duyurularını takip edip başvuru dönemini kontrol etmekte yarar var. 2022 yılı ilkbahar ve sonbahar için başvurular 03-31 2021 Mayıs tarihleri arasındaydı. Bakınız Kore Kültür Merkezi'nin yayınladığı 2021 Posco Bursu Başvuru İlanı. Belge kabulünden sonra mülakat yapılıyor ve POSCO'dan kabul alınırsa başvurduğunuz üniversitelere belgelerinizi gönderiyorsunuz. Kore'ye resmi evrak göndermek biraz masraflı tabii ki.


Ayrıca Bakınız: 

Yorumlar

Mahima Sharma dedi ki…
Thank you so much for your terrific content!! Also visit
Online Training