GÜNEY KORE GEZİSİ | SEUL COGESA TAPINAĞI | Jogyesa Temple (조계사)



Kore'de neredeyse her şehirde bir tapınak yer alıyor. Ancak turist olarak şehir gezileri yaparken tapınakları görmek isterseniz bunun için çok zamanınızın olması gerekir. Çünkü Güney Kore'de Budist tapınakları genelde saldırılardan korunmak vs. açısından şehirlerden uzaklara inşa edilmişler. Bakınız: Busan Hedonğ Tapınağı , Gyonğcu Bulguksa Tapınağı



Seul'ün göbeğindeki Cogye Tapınağı ise ulaşımı en kolay tapınak. Bu tapınak Kore Budizmi'nin ana merkezi konumunda. 14. yüzyılda inşa edilmiş, günümüze ulaşana kadar nice yangınlar, istilalar atlatmış. Yıl boyunca ritüeller, konferanslar, törenler düzenleniyor. Her yıl mayıs bütün tapınak Buda'nın doğum gününü şerefine renkli lotus fenerleri ile aydınlatılarak meşhur Fener Festivali gerçekleştiriliyor.
Tapınak bizim Sultanahmet Camii gibi ibadete açık.  Tapınağa girerken de ayakkabılarınızı çıkarıp girmeniz gerekiyor. Herkes önüne bizdeki seccadeye benzer bir şey sarıp namaz kılmaya benzeyen hareketlerle eğilip kalkıyordu. Biz yazın gittiğimizden hava çok sıcaktı. Bu yüzden içerisi vantilatörlerle havalandırılıyordu. 






Yorumlar