BUSAN HEDONĞ YONĞGUNĞSA TAPINAĞI | HAEDONG YONGGUNGSA TEMPLE


Güney Kore'nin Busan şehrinde bulunan Busan Hedonğ Yonguğsa Tapınağı, Kore'nin görülmesi gereken en ihtişamlı tapınaklarından biri. Deniz kenarında bulunduğu için muhteşem deniz manzarası ve dalgalar bu tapınağa daha büyüleyici bir hava katıyor. Benim gibi Kore'nin geleneksel mimarisine aşıksanız Busan gezi listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederim.

Kore'de bunun gibi tarihi öneme sahip tapınakları ziyaret edecekseniz, bu tapınaklara ulaşmanın çok kolay olmayacağını da bilmek gerekiyor. Kore'deki tapınaklar saldırılardan ve baskınlardan korunmak için şimdiki teknolojide bile kolay kolay ulaşılamayacak güzergahlarda inşa edilmişler. Bu yüzden Kore'deki tapınakları gezmek için fazla zamana ve güce ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Biz Busan'a ekim ayında Kore'nin Çusok yani Şükran Günü tatilinde gitmiştik. Tapınaktan dönerken otobüsler saat başı geçtiğinden duraklar ağzına kadar yabancı ve Koreli turistlerle doluydu. Otobüse binerken turistlerin bazıları acele ettiğinden sırada hafif itişip kakışma olmuştu. Biz Türkiye'den bu şekilde itttirilip kaktırılmaya alışkındık ama o anki arkalarından ittirilen Korelilerin yüzlerindeki korkulu ifadesiyi hiç unutmam. Siz de bizim gibi hataya düşüp de Çusok'ta bu tapınağı gezmeye kalkarsanız, siz siz olun Korelileri arkadan ittirip ürkütmeyin!























Yorumlar