CONCU GYONĞGİCON MABEDİ | 전주 경기전 | JEONJU GYEONGGIJEON SHRINE

Kore'nin Concu şehrindeki Hanok Köyü'nün girişinde 1410 yılında inşa edilmiş olan Çoson Hanedanlığı'ndan kalan eserlerin sergilendiği Gyonğgicon Mabedi/Türbesi yer alıyor. Gyonğgicon Mabedi'nin içinde de resim müzesi ve arşiv gibi çeşitli yapılar mevcut.


Mabedde Çoson Hanedanlığı'nın kurucusu olan 1335 ile 1408 yılları arasında yaşamış olan Taejo Yi Seong-gye'nin portresi sergileniyor. (King Tae Jo isminde bir Kore dizisi de var hatta.)

Bu mabedin çevresinde bambu ağaçlarıyla kaplı bir yürüyüş yolu bulunuyor. Mabed, caddenin karşısındaki Condonğ Katedrali ile birlikte Doğu-Batı tezatlığı yaratıyor.

Concu'daki Kraliyet Resim Müzesi'nde sergilenen kraliyet tahteravanı. Bu tahterevan Kore'nin tek korunmuş kraliyet tahteravanı olma özelliğini taşıyor.



Bu mabedin giriş ücreti 3.000 Won'du. Girişte 3.000 won verip aşağıda görmüş olduğunuz giriş biletini almıştık. Hala da saklıyorum bu biletimi.




KRALİYET RESİM MÜZESİ |어진 박물관 | ROYAL PORTRAIT MUSEUM

Concu'daki Gyonğgicon Mabedi içerisinde Kraliyet Resim Müzesi yer alıyor. Bu resim müzesinde Çoson Hanedanlığı'nın kurucusu Kral Teco İ Sonğ Gye'nin ve diğer 6 kralın portreleri sergileniyor. Krallara ait portreler sıcaklıktan ve nemden etkilenmemeleri için cam kafesler içinde saklanıyor.

Müzede sadece resimler bulunmuyor. Kralın bal mumu heykeli, Kral Teco  ve kraliçesinin ölümünden sonra yapılmış tablet, kraliyet ailesine ait Kore'nin tek korunmuş tahterevanı gibi birçok taşıt ve eşya da müzede yer alıyor.
















Güney Kore Concu Geleneksel Hanok Köyü'nde yer alan Tarih Arşivi Binası.















 

Yorumlar