CONCU TARİHİ (HANOK) KORE EVLERİ KÖYÜ | 전주 한옥마을 | JEONJU HANOK VILLAGE


Hanok (한옥), ahşaptan yapılmış geleneksel Kore evlerinin genel ismi. Nasıl ki bizde tarihi Safranbolu Evleri varsa Kore'nin de birkaç şehrinde gezerken kendinizi tarihi Kore dizilerinde oynuyormuş gibi hissedeceğiniz, tarihi ve turistik Hanok Evleri bulunuyor. Concu Şehrinde de 1930'larda inşa edilmiş turistik Hanok Köyü var. 

Bu köyde 700'den fazla tarihi Hanok evi olduğu söyleniyor. Ziyaretçiler bu köyde Kore geleneksel kıyafeti olan Hanbok'u kiralayarak gezebiliyorlar. 
(10.000 won civarında kiralanıyordu.) Biz temmuz ayında gezdiğimiz için sıcakta kat kat Hanbok giymenin zor olacağını düşünerek Hanbok giymemiştik.

Hanok Köyü'nde sadece Kore evleri bulunmuyor. Çöson Devleti'ni kuran kralın portresinin bulunduğu Gyonğgicon Salonu, Kore'nin sembolik kiliselerinden olan Condonğ Katedrali, Kore Geleneksel Şarabı Müzesi, Kore Geleneksel Kağıdı Hanci Müzesi de yer alıyor. Habok Köyü çevresinde de Concu Bibimbabı yiyebileceğiniz lokantalar, Kore geleneksel pirinç şarabı tadabileceğiniz barlar,  Kore kıyafeti Hanbok kiralanan mağazalar bulunuyor. 





.








Yorumlar