KORE'DE CAMİ'YE GİTTİM!



Kore'de Müslüman nüfusu az olduğu için cami bulmak da epey zor. Seul'de yabancıların ağırlıklı bulunduğu İtevon semtinde büyük bir cami var. Hatta o caminin inşaasında Türklerin de payı var. Ancak Kore'de cami özlemi çeken bizler bu camiden maalesef hayal kırıklığıyla döndük. Camiyi görünce moralimiz bozulduğu için birkaç resim dışında bir şey çekemedim.

Cami konum itibariyle pek de tekin olmayan bir yerdeydi. (Yalnız gitmeyi düşünenler varsa yanınızda mutlaka biri olsun!) Dar sokakları geçip gitmek zorunda kaldığımız için camiye ulaşmak bizim için çok zor oldu. Caminin yakınında tesadüfen gördüğümüz bir Türk lokantası çalışanı yolu bize tarif etmişti.

Bu camiye ağırlıklı olarak İtevon'da çalışan Araplar ve gelişmemiş Müslüman ülkelerden işçi olarak giden insanlar kullandığı için çevresi çok pis ve bakımsızdı.

Kore'de kiliseler ve Budist tapınaklarına gittiğim zaman tertemiz ve sakin bir ortamla karşılaşmıştım. Ancak Seul'deki cami Müslümanlıkla bağdaşmayacak haldeydi. Müslümanlara karşı fazlasıyla ön yargılı olan Koreliler, bu camiyi gördükçe büyük ihtimalle Müslümanlıktan daha da soğuyorlardır.

Ayrıca bakınız : Kore'de kiliseye gittim



Yorumlar