KORE'DE SİNEMAYA GİTTİM!

Kore'de sinema biletleri, Türkiye'ye oranla çok daha ucuz. 10.000 Won civarında. (Bizim parayla 10 Lira gibi düşünün.) Kore'de kan bağışı yapana sinema bileti hediye ediyorlar. Ayrıca her ayın son çarşambasına 무비데이(Film Günü) veya  문화의 날 (Kültür Günü) deniyordu. Bu günlerde film biletlerini indirimli alabiliyorsunuz. (7.000 Won civarında)

Bizden farklı olarak, Kore'de sinemalarda ara verilmiyor. Bu da bence, Korelilerin beklemeye katlanamaması ile alakalı bir durum. Herkes filme başlamadan önce mısırını, kolasını alıyor. Eğer film sırasında tuvalete gitmesi gerekirse, kimseyi rahatsız etmeden gidiyor.


Yine bizde olmayan uygulamalardan biri de, Kore'de gece sinemasının (심야 극장) olması. Bu tabi, her film için geçerli olmuyor. Genelde çok izlenen filmler için gece seansı koyuyorlar. Mesela son dönemlerde Kore'de çok izlenen filmlerden biri olan Avengers'ı, gece saat 4'e kadar izleyebiliyorsunuz. Bazı öğrenciler gece yurt giriş saatini kaçırınca sinemaya gidip vakit geçiriyorlardı.




Korelilere film beğendirmek çok zor. Filmleri o kadar başarılı ki bizim ayıla bayıla izlediğimiz filmleri fazla beğenmeyebiliyorlar. Aynı zamanda yerli filmleri yabancı filmlerden daha çok tercih ediyorlar. (E bizim de Kore gibi filmlerimiz olsa bizde izleriz!)


Ben Kore'deyken iki kez sinemaya gittim. İlk gittiğim film IT filmiydi. (Salonda çok fazla çocuk vardı.) İkinci film ise, mangadan uyarlanan 신과 함께 (Tanrı ile beraber) filmiydi. İlk izlediğim Kore dizisi Düşlerimin Prensi olduğu için, Kore'de sinemada izlediğim ilk Kore filminde Joo Ji Hoon'u görmek beni çok duygulandırmıştı.



Kore'de de film başlamadan önce bolca reklam gösteriliyor. (Bu Kore gibi reklamcılıkta çığır açan bir ülkede olmasa olmazlardan.) Türkiye'de olsa "Amaan şu reklamlar bitse de filme geçsek!" derken Kore'de reklamları hayranlıkla izledim. Çünkü reklamlarda Gong Yoo gibi birçok ünlü vardı.



Bakınız Kore'de sinema:





Yorumlar