KORE'DE EKMEK | 빵

Bildiğiniz gibi Koreliler ekmek yerine pilav tüketiyorlar. Bu yüzden Kore'de bir lokantaya gittiğiniz zaman sofrada ekmek göremezsiniz. Ekmek istiyorum derseniz de yüzünüze aval aval bakarlar büyük ihtimalle. Makarnayı bile ekmekle yiyebilen bizim gibi bünyelere Kore'de ekmek bulamama fikri korkunç gelebiliyor. Ancak Kore'de de ekmek satılıyor korkmayın!





Öncelikle marketlerde dilimli halde ve biraz tatlımsı tost ekmekleri satılıyor. Bu tost ekmeklerinin mısır unlu olan türleri de var. Çoğu markette ve Kore bakkallarında en ucuzu 2.500 Wondan başlayan fiyatlarla satılıyor.


Marketlerde değişik türlerde cevizli vs. ekmekler de satılmakta.



Ayrıca Kore'de neredeyse her mahallede Paris Baguette isimli pastanelerden var. Bu pastanelerde genelde kek, pasta, poğaça türü yiyeceklerin yanında baget ekmekler de satılıyor. Tabi Paris Baguette, markette satılan ekmeklerden biraz daha pahalı. Koreliler Paris Baguetten kek, kurabiye vs. alıp güzelce paket yaptırıp arkadaşlarına doğum günlerinde hediye olarak veriyorlar.



Paris Baguette'de yaş pasta da satılıyor. Ancak Koreliler bizdeki kadar fazla tatlı yiyecekler tüketmedikleri için Kore'de pastalar ve kekler bizdeki gibi bol şekerli ve soslu olmuyor. Ayrıca yaş pastaları çok pahalı oluyor. Kore'deyken pasta yemeğe de hasret bizim pastalara hasret kalmıştım.



Son olarak da, Kore'de ekmeklerde genelde domuz ürünü bulunmuyor, sadece "domuz ürünü olan maddelerle aynı yerde üretilmektedir." ibaresini görüyorsunuz. Seçim sizin tabi ki, eğer 'Bu konuda çok hassasım derseniz' yemezsiniz. Ancak ben Kore'de çok hassas olmamanızı tavsiye ederim. Çünkü neredeyse bütün ürünlerin üzerinde bu ibare var.


Yorumlarınızı bekliyorum!

Yorumlar