MODERN KORE BAKKALLARI


Kore dizilerinde sıklıkla gördüğümüz 편의점(pyonicom)lar yani Kore'nin modern bakkalları, bizdeki BİM ve A101'in Kore'de her köşe başında bulunan versiyonları. En bilinen bakkallar yukarıdaki resimde amblemlerini gördüğünüz C U, 7 Eleven, Mini Stop, GS 25, With me ... Bir mahallede her birinden en az bir tane bulunuyor. Bu bakkallar karşılıklı bile olabiliyorlar. Bir tanesinde bulamadığınız ürünü diğerine gidip rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Fiyatları da üç aşağı beş yukarı birbiriyle aynı. Kore'de genelde mahallelerde bulunan küçük marketler şahıslara ait oluyor. Bu bakkallar ise zincir halinde. Genelde şahıslara ait küçük marketler bu bakkallara göre daha hesaplı oluyor. Ama genel olarak bu bakkallarda fiyatlar uygun.


Bu modern bakkalların en önemli özelliği 7/24 açık olması. Günün her saatinde gidip alışveriş yapabiliyorsunuz. İçinde de aradığınız her şeyi kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Hazır yiyeceklerden tutun içkilere, piknikte altınıza sereceğiniz hazır kilimlere, yağmurluklara, maskelere kadar yok yok. Aynı zamanda bu marketlerin içinde mikrodalga fırın ve masa sandalye de bulunuyor. Ramyon gibi 3-5 dakikada hazırlanabilen yemekleri ısıtıp orada yiyebiliyorsunuz. Hatta soğuk havalarda yemeniz için tatlı patates haşlama makineleri bile var.

C U KOREA ile ilgili görsel sonucu

Bu bakkalların içleri genelde çok geniş değil. Tam olarak bizdeki Bim, A101 gibi. İki üç sıra halinde uzun rafları bulunuyor. Genelde bu bakkallarda öğrenciler part-time olarak çalışıyorlar. 7/24 çalıştığı için Kore'de part time iş ilanlarına baktığınız zaman bu yukarıda gördüğünüz bakkalların isimlerini sıklıkla görürsünüz.
Otobüs kartlarının satışı ve dolumu da yine bu bakkallarda yapılmakta.
Eğer Kore'de geceleyin kalacak yeriniz yoksa birkaç saat yemek yeme bahanesiyle bu bakkallarda geceleyebilirsiniz. Veyahut Kore ayazında dışarıda beklemek yerine de yine bu bakkalları dinlenme tesisi olarak kullanabilirsiniz. Tabi ki orada çalışan kişi izin verdiği müddetçe.


Yorumlar