KORE'DE DÖVME YAPTIRMAK!

Koreliler dövme yaptırmak (ve saçları rengarenk boyatmak) fikrine pek sıcak bakmıyorlar. "Bizde de öyle!" dediğinizi duyar gibiyim. Evet, bizde de dini açıdan vs. hoş karşılanmıyor ama bence Kore'de  bizden bir tık daha fazla bu dövmeye karşı çıkma fikri.

Abnormal Summit programındaki dövmeleri olan Avustralyalı çocuk da taksi şoförüyle anısını paylaşmıştı hatırlarsanız. Çocuk taksiye sol taraftan binmeye çalışınca taksici, dövmeleri görüp çocuğu tehlikeli biri sanmış da korkmuş zavallım.

Kore'de de son dönemlerde her ne kadar gençler arasında dövme yaptırma fikri hızla yayılsa da büyükler bu duruma şiddetle karşı çıkmayı sürdürüyorlar. (Gençler arasında da genelde barlarda vs. takılan asi kesim yaptırıyor da denebilir.)

Kore'deki bu aşırı tepkinin sebebi de Konfüçyanizm ve Budizm dinlerindeki "vücudun değerli bir emanet olması ve vücuduna zarar verecek bir şeyi yaptırmanın hoş olmadığı" anlayışı etkili.

Benim yurttaki oda arkadaşlarımdan biri de dövmeye merak sarmış ve Gwangju'dan Seul'e gidip dövme yaptırmıştı. Bakınız o dövmeler:




Yorumlarınızı bekliyorum!

Yorumlar