KORE'DE DONDURMALAR

Bazılarına komik gelebilir belki ama Kore dizilerinde dondurma yiyenleri çok gördüğüm için Kore'de en çok yapmak istediğim şeylerden bir tanesi de dondurma yemekti. Koreliler bizim gibi fazla  şekerli gıdalar yemiyorlar. Bu yüzden pastalarında da olduğu gibi, dondurmalarında da bizdeki kadar karamel, çikolata sosları olmuyor. Ayrıca soğukta bizim kadar üşümeyen Koreliler, kışın da dondurma yiyorlar. (Yazın da sıcak tavuk çorbası içiyorlar. Sıcağı sıcakla, soğuğu soğukla karşılıyorlar.)

Dizilerde belki de çok gördüğüm, aşırı tatlı olmayan ama şeklini çok beğendiğim, dondurmadan çok krema gibi tadan dondurma bakınız:



빠삐코 (Bbabbigo) da yine dizilerde çok gördüğüm dondurmalardan biriydi. Biz küçükken meybuzlar vardı ben onlara benzetmiştim. Meybuzların çikolatalı versiyonu. Bizim meybuzlar küçük naylon poşetlerin içine konuyordu, bunlar plastik bir kabın içine konmuştu.  Bakınız:



Kocaman kaplarda satılan dondurmaları da çok hoş. Bakınız:





Kore'nin birçok yerinde markalaşmış  Baskin-Robbins, Natuur gibi dondurma dükkanları da arkadaşlarla buluşup sohbet etmek için güzel yerler. Koreliler aynı kaptan yemek yemeye alışkın olduklarından Kore'de aynı kaptan bir şeyler yerseniz şaşırmayın. Hatta bence bir aile gibi aynı kaptan yemek yediğiniz zaman sizi daha da kendileri gibi benimsiyorlar.





Yorumlarınızı bekliyorum. :)

Yorumlar