ÇİN ŞANS KURABİYESİ | FORTUNE COOKIE



Herkese merhaba,

Yılbaşı için Çin lokantalarında ikram edilen meşhur şans kurabiyelerinden yaptım. İçinde dilek kağıtları saklı olan kurabiyelere şans kurabiyesi ya da fal kurabiyesi deniyor.


İlk olarak dilek kağıtları hazırlayıp bunları küçük küçük kesiyorum.
Yapacak kişilere fikir olması için bazı dilekler...

Yeni bir aşk, yeni bir iş, yepyeni bir hayat senin olsun…

Tüm kötülükler fersah fersah senden uzak olsun…

 

Cebin parayla dolsun…

Mutlu yarınlar hep senin olsun…

 

Mutluluk peşini bırakmasın…

 

Kalbinin ışığı gecenin karanlığını bastırsın…

 

Başarıdan başarıya koş

 

Neşen bol mutluluğun daim olsun…

 

Yüzünden gülümseme, kalbinden sevgi eksik olmasın…

 

Her günün bir diğerinden daha iyi geçsin…

Tıbbı şaşırtacak kadar sağlıklı ol…

 

Hayallerin bir an önce gerçekleşsin…

 


Malzemeler:
2 Yumurta Akı
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak kadar az un(isterseniz unu bir kaşık azaltıp onun yerine 1 yemek kaşığı mısır nişastası da ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı (sıvıyağla da yapabilirsiniz ama tereyağıyla çok daha lezzetli ve kıtır kıtır oluyor)
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

(Krep hamuru gibi)
Yumurta akıyla şekeri, şeker eriyene kadar iyice çırpın. Sonra diğer malzemeleri ekleyip ister mikserin en düşük ayarıyla, isterseniz elde bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Bu kurabiyeleri fırında da pişirenler var ama krep tavasında pişirmek çok daha iyi oluyor. Çünkü sıcakken hemen şekil veremezseniz kuruyor. Bu tarifin en zor kısmı da bu zaten. 
Krep tavasına 1 yemek kaşığı karışımdan koyup dairesel hareketlerle yayın. Daha sonra da arkasını çevirin. Arkası da piştikten sonra henüz sıcakken katlayıp arasına hazırladığınız dilek kağıtlarını koyup hemen bir kez daha kıvırın. Bir bardağın içine ya da benim gibi bir küçük kek kalıplarının tepsisine koyabilirsiniz. Koyar koymaz heme kuruduğunu göreceksiniz. Bu işlemi tek tek ve hızlıca yapmak çok önemli çünkü kurabiyeler ocaktan alındıktan sonra çabucak katılaştığı için sorun yaşayabilirsiniz. Yerken kıvrılan krepleri kırıp içindeki yazıları açarak yemeniz gerekiyor. Şimdiden tarifi deneyeceklere afiyet olsun...



Yeni yıl herkese güzellikler getirsin...

Yorumlar