GÜNEY KORE'NİN EN POPÜLER YOUTUBE YEMEK KANALLARI

Son dönemde Koreliler yaptıkları videolar sayesinde Kore yemeklerini tüm dünyaya hızla yaymaya başladılar. Bu yazımda bazı popüler youtube yemek kanallarından bahsetmek istiyorum.


 1. 백종원의 요리비책 Paik's Cuisine: Güney Kore'nin en meşhur aşçısı Bek Conğ Von'un kanalı son 3, 4 yıldır oldukça popüler. Ünlülerle birlikte yemekler hazırlayan Bekconğ Von'u Kore TV programlarını izleyenler mutlaka denk gelmişlerdir. Bizim Refika'mız, Arda'mız neyse Kore'nin Bek Conğ Von'u da o. Ben ne zaman bir Kore yemeğiyle alakalı yazı yazsam ya da Kore yemekleri yapmayı denesem illa ki bir Bek Conğ Von videosu izliyorum. Bek Conğ Von'un en güzel özelliği Kore yemeklerini evde yapanlar için basitçe anlatıyor olması. Ayrıca çoğu videosunda yabancıları da göz önünde bulundurarak anlatıyor ve dolayısıyla da Kore yemeklerini dünyaya tanıtılmasına yardımcı oluyor. Birçok videosunda İngilizce altyazı bulunduğu için yabancıların anlaması çok kolaylaşıyor. Darısı bizimkilerin başına.


2.Maangchi: İngilizce demişken bu Koreli teyzemizden bahsetmesem olmazdı. Yurtdışında yaşayan ve birçok Korelinin aksine İngilizce aksanı mükemmel olan bu Acumma, Kore yemeklerini İngilizce olarak anlatıp yabancılara tanıtan nadide kanallardan birine sahip. Bir üst maddede bahsettiğim Bek Conğ Von'dan sonra en çok izlediğim ikinci yemek kanalı.


3. Nino's Home: Kafasına sevimli ayıcıklar geçirerek sabırla Kore yemekleri yapan bu aşçımızın kanalını da es geçmeyelim. Her ne kadar bazı yemekleri izlerken saatlerce uğraşmasını görünce yapmaktan vazgeçsem de detaylı anlatımıyla mutlaka takip edilmesi gereken kanallardan biri.

4. 승우아빠: Takma Adı "Sınğ U'nun babası" olan bu aşçı da Batı tarzı yemekleriyle meşhur Kore aşçılarından biri.

5. 이연복의 복주머니: Kore'de Çin yemekleri çok meşhur ve Çin yemeklerine evde kolayca hazırlamak isteyen Koreliler için güzel bir kanal.

6. 여경옥옥사부TV: Bu kanal da daha önce Kore devlet başkanına bile yemekler hazırlamış olan halen Lotte Hotel'de Çin mutfağından sorumlu şef Yo Gyonğ Ok'un Çin mutfağını kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenebileceğiniz kanalı.




Bonus: Son olarak da size Kore ve Çin yemeklerinin yapılışını ve püf noktalarını öğrenebileceğiniz bir Türk kanalı olan Minfei ile Uzakdoğu kanalını önereceğim. Türkiye'de Kore'de kullanılan birçok malzeme olmadığı için Kore yemekleri yaparken Kore'deki tadı bulmak çok zordu benim için ta ki bu kanalı keşfedene kadar. Bu ve bunun gibi Kore yemekleri yapıp tanıtan kanallarımızın çoğalması dileğiyle.


Sizler hangi kanalları takip ediyorsunuz? 

Yorumlar