GÜNEY KORE GEZİSİ | SEUL | GVANĞHVAMUN MEYDANI | Seoul Gwanghwamun Square | 광화문광장



Gvanğhvamun Meydanı, Seul'ün de ana meydanı. Bizdeki Sultanahmet Meydanı neyse Kore'deki Gvanğhvamun da o. Sağlı sollu araçların geçtiği yolun ortasındaki alanda Korece'nin mimarı Kral Seconğ ve General İ Sun Şin'in bronz heykellerinin tüm haşmetiyle duruyor. Seconğ'un heykelinin bulunduğu alanın altındaki yeraltı geçidinde Kral'ın Hikayesi sergileniyor. 



Gvanğhvamun Meydanı'nı aşağıda görmüş olduğunuz Gvanğhmaun Kapısı ile Gyonğbuk sarayına açılıyor.




Lee Min Ho'nun City Hunter dizisini izlediyseniz Lee Min Ho Seul'e gelince bu meydanda Seul havasını içine çekiyordu. Dizide Lee Min Ho ile kızın durduğu alanın arkasındaki fıskiyeleri görmüşsünüzdür. Heykellerin bulunduğu alanda yerden sular fışkırıyor. Hava çok sıcak olduğu için biz de bu meydandaki su fıskiyeleriyle ıslanırken çocuklar gibi şendik.





Bu meydan yıl içinde gösteriler, yürüyüşlere ev sahipliği yapıyor. Korelilerin burada gösteri yapmadığı gün yok desek yeridir. Benim gezimde de bir gösteriye denk geldik ama ne gösterisi olduğunu anlayamadık.

Meydanın solunda Seul'ün en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Seconğ Performans Sanatları Merkezi bulunuyor. Gvanğhamun Meydanı'na yolunuz düşerse mutlaka meydanın yakınında yer alan Kore'nin en büyük kitabevi olan Kyobo Kitabevi'ne uğramayı unutmayın.













Kore'ye gidecek olan kişilerin aklında bulunsun, Hana Bank'ta Türk paralarını bozdurabiliyorsunuz. Normalde paralarınızı dolara çevirip gitmeniz gerekiyor. Euro da olur ama Kore'de dolar bozdurmak daha yaygın. Gvanğhvamun Meydanı'na yakın olan Hana Bank'ın önünde bu şekilde tüm ülke paralarının resimleri konmuştu. Biz de Türkiye'nin paralarını bulmaca oynamıştık.







Yorumlar