KORE GEZİSİ | KOCE ADASI | 거제도 | GÜNEY KORE'NİN SAKLI CENNETİ

Koce şehri, haritada baktığınız zaman Busan'ın birazcık aşağısında yer alıyor. Koce Adası, Güney Kore'nin meşhur balayı adası olarak bilinen Cecu Adası'ndan sonra en büyük ikinci adası. Bu adanın yanında büyüklü küçüklü 62 ada daha bulunuyor. Bu adaların da 52'si ıssız ada veya kayalıkmış. Koce şehrinden adalara vapur seferleri düzenleniyor ve biz de vapura binip birbirine çok yakın olan iki kayalığın arasından geçmek suretiyle vapur turu yapmıştık. Koce gezisinden aklımda kalan iki şey var; birincisi, denizin ortasındaki büyük kayalıklardan geçerken yaşadığım "öleceğim hissi", diğeri de adanın mükemmel manzarası.
Masmavi okyanus manzarasına sahip olan bu ada benim Cecu'dan daha çok beğendiğim yerlerden biriydi. Kocedo genelde yerli turistlerin yani Korelilerin olduğu çok sakin bir yer ve galiba ben de oranın bu sakinliğini sevdim. Kore'nin birçok turistik yerini gezdiğimde kalabalıktan nereyi gezdiğimi bile anlamamıştım. Kocedo da ise tamamen gezdiğim yere odaklanıp manzaranın ve gezimin keyfini çıkardım.

Kore'yi gezdiğinizde kalacak yer bulma konusunda hiç sıkıntı yasamazsınız. Çünkü birçok seçenek var. Koce Adası'na 4 kişi gittiğimiz için Korelilerin 민박 minbak dedikleri evlerde kalmıştık. Bizde nasıl çoğunlukla turistik yerlerde insanlar yazlıklarını birkaç günlüğüne kiraya veriyorlarsa, Kore'nin turistik olsun ya da olmasın nerdeyse her yerinde, insanlar bu şekilde evlerini birkaç günlüğüne kiraya veriyorlar. Kaldığınız süre boyunca yemek masrafları size ait oluyor, yemekleri de kendiniz yapıyorsunuz. Ayrıca kaldığınız evler dayalı döşeli oluyor, tabak çanak, mobilya, televizyon herşey bulunuyor. Hatta evde eksik varsa ev sahibinden rica edebiliyorsunuz. Biz gittiğimizde dışarıdan yemek de sipariş edebilirdik ama  marketten alışveriş yapıp kendi yemeğimizi kendimiz hazırlamak istedik. Yemek yedikten sonra da bulaşık yıkarken deterjan kalmamıştı ve ev sahibinden istemiştik. 

KOCE ADASI GEZİ REHBERİ

1. 농소 몽돌 해수욕장 | KOCEDO BÜYÜK ÇAKILLI PLAJ


Plaj denilince akla genelde kum gelse de Koce Adası'ndaki bu plajda kocaman kocaman çakıl taşları vardı. Koreliler taş gördüler mi ya üst üste dizip dilek dilemeye başlıyorlar, ya da bizim gibi denizin üstünde taş sektirmeye çalışıyorlar.

2. 외도 보타니아 | VE ADASI BOTANİK PARKI


Ve Adası'nın tamamını kapsayan bu botanik bahçe tam düğün fotoğrafı çekilmelik. Bu bahçede kaktüs gibi subtropikal iklim bitkilerinin yanısıra okaliptüs, mohanya gibi nadir rastlanan bitkiler de bulunuyor. Koreliler, bitkiler o zaman çiçek açtığı için nisan ayında burayı gezmeyi tavsiye ediyorlar. (Biz kışın ortasında gitmiştik, sabahleyin ılıktı akşamsa epey bir soğuktu. Yine de Kore'nin diğer bölgelerine göre nispeten sıcaktı denebilir.)




















 


3. 바람의 언덕장승포항 | RÜZGAR TEPESİ

Bu rüzgar tepesinde Hollanda yel değirmeni bulunuyor. (Yel değirmeni deyince sadece benim mi aklıma Don Kişot geliyor?) Dizi çekim mekanı olarak da kullanılıyormuş. Gerçekten de insana huzur veren bir manzarası vardı. Tabi manzara olur da Koreliler durur mu? Herkes tripodları kurup güzel pozlar yakalamaya çalışıyordu.



4. 신선대 전망대 ŞİNSONDE UÇURUMU GÖZLEM GÜVERTESİ

Kayalığın ortasına ahşaptan bir yol yapıp bunu yürüyüş ve turizm mekanı olarak pazarlayan Korelileri tebrik etmek lazım. Epey bir yürüyüp uçurumun kenarından okyanus manzarası izlemek gibisi yoktu.












Her Kore gezimde olduğu gibi Koce Adası gezisi de epey bir yorucuydu. Koreliler yürümeyi ve spor yapmayı çok sevdikleri için turistik mekanları da genelde bu şekilde yürüyüş yollarıyla dolu oluyor. Koce do/adası bence Korelilerin saklı cenneti. Kore'de birçok yere büyük beklentilerle gidip hayal kırıklığıyla dönünce insan, Koreliler güzel yerleri kendilerine saklıyor herhalde diye düşünmeden edemiyor. Youmlarınızı bekliyorum!

Yorumlar

Rabia Saray dedi ki…
Hayran kaldım benim hep hayalim bir gün Koreyi karış karış gezmek. Görüntüler bir harika
Şimal yıldızı* dedi ki…
Teşekkür ederim. İnşallah bir gün gerçekleştirirsiniz hayalinizi...