GYONĞCU MİLLİ MÜZESİ | GYEONGJU NATIONAL MUSEUM | 국립경주박물관


Güney Kore tarihine ve tarihi dizilerine meraklı olanların mutlaka gidip görmesi gereken müzelerden birisi de Gyonğcu Milli Müzesi. 




Bu müze, tarih öncesi çağlardan Şilla Dönemi'ne kadar Gyonğcu ve Güney Kore tarihine ışık tutuyor. Müzede arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan tarihi eserler, çeşitli sanat eserleri ve Budizm kültürüne ait eserler sergileniyor. 






Gyonğcu şehri Şilla Krallığı'na ev sahipliği yapmış. Güney Kore'de Şilla Krallığı'nı anlatan birçok dizi bulunuyor. Aşağıdaki diziler bunlardan bazıları:
Queen Seon Duk 선덕여왕 (善德女王) Muhteşem Kraliçe
The Great King’s Dream ( The King’s Dream) 대왕의 꿈
Gye Baek 계백
Ballad of Seodong 서동요
The Original Flower Boys: Hwarang-do 화랑도

Müzede sergilenen bu taç, Türkiye'de de birçok kanalda yayınlanmış olan Muhteşem Kraliçe dizisinin afişlerinin birinde de kullanılmış.






Müzede görsellik açıdan teknolojinin nimetlerinden çok güzel yararlanılmıştı.









Kore tarihi hakkında fazla bilginiz yoksa ve müze gezmekten hoşlanmıyorsanız biraz sıkabilir. O yüzden öncesinde ufak da olsa araştırma yapmak yararlı olacaktır.







Müzenin bahçesinde çeşitli yapılar sergileniyor. Her ne kadar içerisinde çeşitli animasyonlarla müze daha dikkat çekici kılınmaya çalışılmış olsa da müzenin bahçesi içerideki salondan daha ilginç gelmişti bize. 












Yorumlar