GÜNEY KORE GEZİSİ | BUSAN GAMÇON KÜLTÜR KÖYÜ | GAMCEON CULTURE VILLAGE | 감천문화마을



Kore'nin Macchu Picchu'su denilen bu mahalle, Busan'ın en meşhur yerlerinden biri. Bir yamaçta dizili iç içe geçmiş gibi duran, renkli renkli boyanmış evlerden oluşan eski bir getto. Bana da bizdeki renkli roman mahallerini andırmıştı.



Duvarlara insanların ilgisini çeksin diye öğrenciler tarafından yapılan süslemeler konmuştu. Mahallenin en dikkat çeken şeyi ise, Küçük Prens'in heykeli. İnsanlar birlikte fotoğraf çekilmek için önünde uzunca bir kuyruk oluşturmuştu. Bu yüzden Küçük Prens ile fotoğraf çekilemedik maalesef.
Mahalle bir yamacın üzerine kurulduğu için yağmurlu ve nemli havada yokuş çıkmak bizi epey zorlamıştı. Daha sonra yukarı çıkan otobüslerin olduğunu öğrendik. Bizim gibi kan ter içinde kalmamak adına gitmeden önce otobüsleri araştırmakta yarar var.


Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Gamçon Kültür Köyü, Kore'nin tamamen turist çekmek için reklamını bolca yaptığı ama bana göre fazla görülecek bir şeyin olmadığı bir mahalle. Koreliler abartmayı seviyorlar bu yüzden Kore'yi gezerken benim gibi çok büyük beklentilerle gezerseniz muhtemelen hayal kırıklığına uğrarsınız. Gettosunu bile süsleyerek turistik değer kazandıran Korelileri tebrik edip ülkemizin binlerce yıllık tarihi ve kültürel değeri olan güzelliklerine sahip çıkalım.😉








Busan'da tavlacı amcalar








Yorumlar