BARIŞ MANÇO


BARIŞ MANÇO VE UZAKDOĞU



Barış Manço'yu anlatmama gerek yok sanırım. Benim en çok sevdiğim şarkıcıdır kendileri. Çok bilgili, kültürlü ve içten bir insanmış. Örnek alınabilecek kişiliği ve hayatı var. Türkiye'ye onun gibi bir şarkıcı daha gelmemiştir maalesef.





Barış Manço'nun 7'den 70'e her yaşta dinleyecek şarkılarını bulabilirsiniz. Ben, her ne kadar yaşım itibariyle onun hayatta olduğu dönemlere fazla tanıklık edememiş olsam da onun şarkılarıyla büyüdüm, hala da severek dinlerim.


Barış Manço'nun hayatı hakkında kısa bilgi almak için, "Kilometre Taşları" programındaki Barış Manço bölümünü izleyebilirsiniz.
Barış Manço'nun her şarkısı güzel, hepsini paylaşmam imkansız. Benim en en en sevdiğim şarkısı Kara Sevda.



Barış Manço'nun ünü sadece Türkiye'de değil, Kore ve Japonya'ya da ulaşmış. Türkiye'yi dünyada da başarıyla temsil etmiş, tanıtmış bir insan kendileri.

Günümüzde teknolojik yönden kat be kat gelişmiş olmamıza rağmen, şarkıcılarımız Türkiye'yi dünyaya tanıtamıyorlar. Ne yazık ki bir Kore kadar olamıyoruz.

Barış Manço ve 90'ların Güney Kore'si

Barış Manço bir Kore programında.


Japonya'da Barış Manço adına dikilmiş bir sakura(kiraz çiçeği) ağacı da bulunmaktadır.

Barış Manço'nun Japonya'da verdiği konser.



Barış Manço, Japonya'nın 17 değişik kentinde vereceği konserlere gitmeden önce hızlandırılmış biçimde Japonca öğrenmeye çalışmış da bir insan.




Bu da 90'ların Japonya'sı






Yorumlar